Werkbezoek Lentevreugd

Gisteren met Kees, Ben, Joop en Bas een werkbezoek aan Lentevreugd gebracht om te bekijken hoe en waar inrichting en beheer van het gebied verbeterd kan worden. Dat is sowieso gewenst, maar houdt ook verband met de geplande opvoering van de productie van winning 10 (in kavel 3, oost van de plassen 41 en 40-1), wat lokaal tot natuurverlies leidt, en waarvoor dus compensatie nodig is.

Hier wat beelden van het bezoek, en plaatjes van (een deel van) het gebied via Google Earth (laatste foto) en via Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN; eerste foto), zie https://www.ahn.nl/ahn-viewer. Leuk en leerzaam om het gebied eens via deze programma’s te bekijken, en daarbij vooral flink in te zoomen. In AHN kun je reliëfverschillen heel goed zien; via het lagen-icoontje in AHN kun je verschillende weergaven instellen.

     

  • Ben ter Haar -

    Dit was geen werkbezoek, maar een levensgevaarlijke overlevingstocht! Sommigen hebben met moeite zich uit de modder kunnen worstelen. En waarom…? Om vast te stellen dat er achter het zuidelijke rietmoeras geen sloot en/of stuw was!! Tot de knieën in de modder of in het water van de duinrellen, dat is gewoon survival!

  • Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    error: Content is protected !!