Vroeger en nu: de Coepelduynen

De Coepelduynen, tussen Katwijk en Noordwijk, staan vanouds bekend om hun verstuivingen. De laatste tijd zijn die verstuivingen behoorlijk toegenomen, zie de eerste foto van januari 2017 (alweer twee jaar terug, het is inmiddels nog verder toegenomen) van Theo van Woerden (zie http://www.blijefotos.nl/).
Maar tot mijn verrassing kwam ik in de foto-albums van Edwin Huge (zie het vorige bericht) de tweede foto tegen, waaruit blijkt dat hier ook tijden zijn geweest met maar weinig verstuivingen. Ik weet nog niet van wanneer deze foto is, maar daar kom ik nog wel achter.
De foto’s bestrijken niet helemaal hetzelfde gebied en ze zijn niet uit dezelfde positie gemaakt, maar er zijn genoeg oriëntatiepunten die op beide foto’s te zien zijn, zoals de grote slinger naar rechts halverwege het fietspad, met een stukje rechts daarvan de Guitendel; verder aan de oostkant de gebouwen van Estec, en daarvandaan het rijtje dennen dat duininwaarts gaat.

Coepelduynen verstuivingen luchtfoto Coepelduynen verstuivingen luchtfoto

 

Eén reactie - Een reactie plaatsen
  • Rienk Slings -

    Wow! Belangrijk om die datum te achterhalen. Tot nu toe is het ontstaan van deze verstuivingen (ook in Berkheide zuid) nog een raadsel. Misschien geeft dit nuttige informatie.

  • Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    error: Content is protected !!