Strandsuppletie Katwijk

Nu alweer? Het kustwerk Katwijk is in februari 2015 afgerond, toch schijnt het al weer nodig te zijn om extra zand op te brengen op het strand voor de Katwijkse boulevard. Afgelopen maand zijn de voorbereidingen getroffen, a.s. maandag 27 mei wordt gestart met het daadwerkelijk opspuiten van het zand.
Best verrassend: het strand is nog steeds heel breed. En rare timing: de opspuiting wordt uitgevoerd in juni, dan is het strandseizoen toch wel begonnen. Maar goed. Het opspuiten wordt wel spectaculair om te bekijken: het gaat gepaard met enorme aantallen meeuwen die in het opgespoten zand een gedekte tafel vinden. Binnenkort meer beelden, als de opspuiting is begonnen.
Voor verdere info zie https://www.skuytevaert.nl/?p=14056 en https://www.skuytevaert.nl/wp-content/uploads/2019/04/2019-04-zandsuppletie.pdf.

Eén reactie - Een reactie plaatsen
  • Joop de Leeuw -

    Goed mogelijk dat je mensen met een kornet in de weer ziet, net zoals in Castricum en Texel. Er wordt onderzoek gedaan naar de kuststrook tot een meter diep. Vraag is of deze als kraamkamer dient voor een aantal vissoorten en welke invloed zandsuppletie heeft op dit jonge spul. Uit eigen ervaring uit mijn studententijd kan ik zeggen dat we heel snel een maaltje garnalen sprokkelden, maar dat we ook veel jonge (plat)vis aantroffen. Geen idee hoe dat nu is.

  • Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    error: Content is protected !!