Stil weekend

Afgelopen weekend was er een harde wind, gepaard met veel regenbuien: geen ideaal weer om vogels te inventariseren voor de maandelijkse wintertelling.

Dat bleek ook wel, want behalve de wind was er bar weinig te horen. Wel zijn door een aantal mensen barmsijzen gezien, ik begreep dat op de Puinhoop in Katwijk ook veel trek van barmsijzen is opgemerkt.
Ed kreeg het voor elkaar om die watervlugge vogeltjes op de gevoelige plaat te krijgen, zie hieronder. Als je goed kijkt, kun je nog net het rode petje onderscheiden.

Grote Barmsijs, kavel 2, Ed Schouten

Wij op kavel 4 hadden een makkie, de vogellijst bleef kort. Een groepje baardmannetjes was erg leuk, zeker toen we er twee vlak voor onze neus in het riet hadden. Maar ondanks het gebrek aan vogels een mooie wandeling. Herfstkleuren, een enkele struik die nog vol bessen zat en veel paddenstoelen. Op het kale zand door de werkzaamheden van Dunea was goed te zien hoe de Doornappel aan zijn naam komt. Een prachtige, maar zeer giftige plant met grote witte bloemen uit de nachtschadefamilie, net als de Zwarte Nachtschade, die ook veel op dit soort plekken groeit en die nu nog (een tweede keer) bloeit.

Doornappel

Zwartwordende Wasplaat

Meidoorn

Zandtulpje

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!