Rooosaaa!

In mijn bericht van gisteren meldde ik dat Berkheidebankje 6 niet meer op zijn vertrouwde plek stond (west langs het fietspad halverwege kavel 5a). Wat bleek: het bankje is een stukje verplaatst, naar de duiningang richting Muur, tegenover de Drie Landjes.
De aanleiding daarvoor was niet zo leuk. Bij de oude plek van het bankje, langs het fietspad, is enkele weken terug een vos gesneuveld door een aanrijding met een fietser (hoe stom moet je als fietser zijn om … nou ja, laat maar). Naar aanleiding hiervan heeft Staatsbosbeheer het bankje verplaatst naar een locatie in de buurt waar het voeren van vossen minder risico op ongelukken geeft. Goeie actie.
Ik heb afgelopen woensdag een tijdje met de 85-jarige vossenvoerder op de nieuwe locatie gesproken, in het gezelschap van Rosa (zoals hij de moedervos heeft genoemd). Een van haar jongen was ook in de buurt. Hij heeft allerlei leuke observaties gedaan, waarover een volgende keer meer; dan zal ik ook proberen wat betere foto’s te presenteren. Ik zat nu gekluisterd aan het bankje, want Rosa moest nog een beetje aan me wennen. En aan andere bezoekers. Terwijl ik later in de buurt rondliep, hoorde ik onze vossenvoerder nog luidkeels roepen: Rooosaaa!

Vos Berkheide  Vos Berkheide  Vos voeren Berkheide  Berkheide Vos bankje

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!