Proefballonnetje EZ?

Vanochtend in het Leidsch Dagblad: “Windmolens in duinen niet langer taboe”. Even denk je nog dat het 1 april is, maar nee hoor, het staat er echt: “Wat de regering betreft bestaat er geen taboe meer op de bouw van windturbines in de Nederlandse duingebieden. Dat bevestigd desgevraagd een woordvoerder van Economische Zaken en Klimaat. Ook de bouw van windturbines in Natura-2000-gebieden wordt ‘op voorhand’ niet uitgesloten.”

Het lijkt me sterk dat ze zoiets voor elkaar zouden krijgen, de woordvoerder zelf geeft al aan dat er “heel wat moet gebeuren” om zoiets te realiseren, maar goed, het laat wel zien dat zelfs een Natura-2000-gebied nooit veilig is …

Nu nog op de computer gemaakt, later in het echt?

Nu nog op de computer gemaakt, later realiteit?

 • Theo Verstrael -

  ‘n Volstrekt kansloos proefballonnetje dat vooral bewijst hoever het huidige ministerie van EZ van de werkelijkheid is afgedreven. Dit is geen bestaand gebruik, er zijn duidelijk negatieve effecten op biodiversiteit en dus N2000 te verwachten en dan heb ik het nog niet eens over draagvlak. Je zou toch denken dat ze hun energie beter zouden gebruiken dan met deze idiotie naar voren te komen….

 • Rienk Slings -

  Ik was van de week bij twee gemeentelijke bijeenkomsten over de Regionale Energiestrategie(RES) in de regio Alkmaar. Georganiseerd om draagvlak onder de inwoners te testen. Bij een van de scenario’s kwam ook het plaatsen van windmolens in de duinen aan de orde. In beide gemeenten gingen al rode stikkers naar dit onzalige idee. Dus geen enkel draagvlak.
  PS
  de turbines op de foto zijn veel te klein. We praten nu over een as-hoogte van 145 m. en een tiphoogte van 200 m.

 • Gijsbert van der Bent -

  BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR. Stel je een oktoberdag voor, met tienduizenden soms honderdduizenden Vinken, Spreeuwen en lijsters door de zeereep. BRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

 • Ben ter Haar -

  Hoe ver moeten we hiermee gaan? Heel de Noordzee en Nederland volplempen met windmolens en zonneparken? Nu weer een zonnepark op een mooi stuk groen bij Nieuw Leeuwenhorst Noordwijk. Wetend dat je dan nog maar max 20% van de energiebehoefte kan invullen. Is het misschien tijd om onze aversie tegen kernenergie te heroverwegen en een paar kerncentrales te bouwen? Goed voor de vogels, vissers en het landschap en de enige weg om zonder fossiele brandstoffen het CO² en stikstofverhaal op te lossen.
  Of is dit vloeken in de kerk???

  • Joop de Leeuw -

   Inderdaad Ben, dat is vloeken in de (mijn) kerk, en ik ben niet eens kerkelijk, kan je nagaan :-).
   Liever pijnlijke maatregelen nu dan doorgaan op de oude weg en gokken met de veiligheid van toekomstige generaties…

 • Een reactie plaatsen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Content is protected !!