Plantennieuws uit Berkheide

Recent zijn er diverse interessante plantenvondsten in Berkheide gedaan. Hier de meest bijzondere.
* Zeekool: een jonge plant in de zuidelijke zeereep, zuid van het ‘zeereepproject’ in kavel 4a, gevonden door Casper Zuyderduyn op 12-6-2018. Dit is in Berkheide de eerste vondst van deze soort, die al lange tijd bekend is van de buitensluis van de Uitwatering bij Katwijk.
* Gele Hoornpapaver: gevonden door Koen van Zoest op 12-6-2018 in de zuidelijke zeereep van kavel 5a. De soort was vermeld in het plantenrapport uit 1990 (zie bij publicaties) voor dezelfde omgeving, toen stond hij langs Strandslag 4 De Ruyter (van de koffietent naar het strand). Dus weer terug in dezelfde omgeving na 30-40 jaar!
* Groenknolorchis: een flinke groeiplaats in een van de valleien van de Kalahari, gemeld door Koen van Zoest op 1-6-2018. Dit is de tweede groeiplaats in Berkheide naast de al langer bekende groeiplaats in winning 3.
* Addertong: staat sinds mensenheugenis in een landje in kavel 5a (ook dit jaar weer gezien), nu is er ook een tweede groeiplaats in Berkheide gevonden door Walter van der Meer op 1-6-2018, gemeld door Koen van Zoest, in Dorendel. Zie bijgaande foto van Koen van Zoest.

Heb je ook een leuke of bijzondere waarneming in Berkheide gedaan (van planten, vogels, of iets anders)? Maak er een berichtje van en mail dat, liefst met foto, naar Joop de Leeuw of Gerrit van Ommering, dan zorgen wij ervoor dat het als nieuwsbericht op deze website komt.

  • Gerrit van Ommering -

    Klopt. Hij staat er dit jaar wel heel talrijk. Op 25 juni stonden er naar schatting zo’n 200 exemplaren (ik heb ze niet precies geteld).

  • Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    error: Content is protected !!