Overdevest Tulpen & Zo

Voor de firma Overdevest was het natuurontwikkelingsproject op Lentevreugd een hard gelag. Het grootste deel van hun productiegronden lagen in het deel van Lentevreugd dat naar natuur zou worden omgevormd. Eigenaar  Cees Overdevest, tevens bekend raadslid in Wassenaar, was aanvankelijk dan ook helemaal niet blij met het project. Maar reeds bij de feestelijke oplevering van het nieuwe natuurgebied bekende hij dat het natuurgebied Lentevreugd “hartstikke mooi was geworden”.

Het bedrijf bestaat nog steeds, op de oude plek, nu gerund door de nazaten van Cees. Enkele kleine terreinen langs de rand van Lentevreugd worden nog steeds gebruikt voor de bloembollencultuur. De afbeelding op de vrachtwagens van het bedrijf maakt duidelijk dat ze heel trots zijn op de bloembollencultuur én op het nieuwe Lentevreugd.

Voor meer info zie hoofdstuk 38 ‘Bollen uit Berkheide’ in het boek Bijzonder Berkheide. Bloemen of bloembollen kopen uit Berkheide? Zie http://www.tulpenenzo.nl/.

Eén reactie - Een reactie plaatsen
  • Gijsbert van der Bent -

    En ze hebben altijd (?) Huiszwaluwen op het erf, en Witte Kwikstaart. Die kunnen op Lentevreugd zelf natuurlijk niet terecht.

  • Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    error: Content is protected !!