Nummer 500!

Voor jullie als lezer misschien wat minder spannend, maar hofleverancier voor de nieuwsberichten Gerrit van Ommering attendeerde mij erop dat we inmiddels 499 nieuwsberichten op de site geplaatst hebben. Én hij gunde mij de eer om nummer 500 te plaatsen. Ik zal daarom geheel in stijl van Gerrit beginnen met getalletjes te strooien, Gerrit kan trots op mij zijn 🙂 .

(Hieronder staan de foto’s, voor degenen die de getallen wel geloven)
We zijn deze site gestart in juli 2017, sindsdien zijn er 148 weken verstreken, er zijn dus gemiddeld 3,3 nieuwsberichten per week verschenen. Ik kan niet zien hoeveel daarvan door Gerrit geschreven zijn, maar ik vermoed ruim 300. In die nieuwsberichten zijn 1106 afbeeldingen gebruikt, voor het overgrote deel foto’s, dat zijn dus 2,2 afbeeldingen per nieuwsbericht.

Dat is onze kant van het verhaal, maar nu jullie kant, de lezers. Worden ze ook gelezen? Dat is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Onze site heeft sinds het begin 12.495 bezoekers gehad. 12.495 bezoekers!? Betekent dat 12.495 mensen die onze site gezien hebben? Dat mochten we willen… Een “bezoeker” is hier gedefinieerd als iemand die de site geopend heeft op een bepaalde dag. Tweemaal de site openen op een dag wil niet zeggen dat “de site” dit ziet als twee bezoekers, hij kijkt namelijk naar het adres van het apparaat waarmee je kijkt en telt je dus als één bezoeker. Tenzij je twee apparaten gebruikt natuurlijk. Kijk je morgen weer, dan ziet hij twee bezoekers.

Dan zijn er de bezoeken. Je bezoekt een pagina, d.w.z. je klikt een pagina aan, dan geldt dit als bezoek. Je kunt een pagina wel meerdere malen bezoeken, dit wordt opgeteld. De site weet natuurlijk niet of je de pagina daadwerkelijk gelezen hebt, alleen dat je ‘m aangeklikt hebt.

Zijn jullie er nog? Mooi. 12.495 bezoekers dus. Die hebben met z’n allen 79.693 bezoeken gepleegd, d.w.z. pagina’s aangeklikt. Als we kijken hoe dit bezoeken verdeeld zijn geweest over de website, dan komen op het volgende staatje:

Startpagina van de site:             24.271
Nieuwsberichten start                9.122
Vogels (fotogalerij)                        1.412
Broedvogels (waarnemingen)     942
Landschappen (fotogalerij)           919
Planten (fotogalerij)                          765
Ledenpagina                                          728
Berkh. en Lentevreugd                    669
Stel een vraag                                       644

We hebben slimme lezers, dus jullie zullen ongetwijfeld opgemerkt hebben dat er een groot gat is tussen het totaal aantal bezoeken en de opgetelde bezoeken van de top-10 pagina’s hierboven. Dat komt omdat de bezoeken per pagina pas vanaf 1-1-2018 zijn gemeten, helaas.

Tot zover de getallen. Valt er ook nog wat te genieten in Berkheide, ondanks de afgrijselijke droogte die ons momenteel teistert? Jazeker, zo is René van Rossum afgelopen woensdag in kavel 5 geweest (Boerendel) en hij is met een aantal fraaie foto’s teruggekomen (zoals we van René gewend zijn). Ik laat er 6 zien:

Vos op een droge helling.

Reebok. Het gewei is nog net te onderscheiden.

Rietorchis. Beginnen nu met bloeien. Over het algemeen een stuk forser dan de volgende soort.

Steenrode orchis. “Broertje” van de Vleeskleurige orchis. Kleine orchideetjes, bloeien nu massaal in vochtige duinvalleien (maar niet lang meer).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kleine vuurvlinder.

Gestreepte goudspanner.

Eén reactie - Een reactie plaatsen
  • Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    error: Content is protected !!