Nog meer plantjes …

Gerrit geeft het al aan, het is een groeizaam jaar.
In voorgaande jaren was ik blij als ik één of twee exemplaren van de Ruige Scheefkelk in kavel 4 vond, dit jaar zijn het er minstens 60, hoofdzakelijk op twee bekende plaatsen. Er blijkt nu ook een derde groeiplaats bijgekomen te zijn. Voor het geval de verwachtingen hooggespannen zijn: het gaat om een onaanzienlijk grijsgroen plantje met kleine witte bloempjes, dat op noordhellingen staat in lage vegetatie, maar ik heb er nu eenmaal een zwak voor …

Ruige Scheefkelk

… en nu we toch bezig zijn, wat staan de meidoorns er weer prachtig bij dit jaar:

   

En als jullie het voetpad bij Hotel Duinoord oplopen, let dan ook eens op de Zuurbes (Berberis vulgaris) die daar staat. Ons wilde neefje van die irritantie prikstruik met die kleine rode blaadjes die veel als heg gebruikt wordt en waar je je fietsband op lek rijdt. “Onze” Zuurbes is een feest om naar te kijken (en eigenlijk ken ik alleen dit exemplaar in Berkheide …).

 

 

 

 

 

  • Gerrit van Ommering -

    De Zuurbes is bekend van 14 kwart-km-hokken in Berkheide, dus jouw exemplaar is niet eenzaam en alleen. In het duin staat hij maar weinig, hij komt het meest voor langs de randen: Cantineweg, Ganzenhoek, en langs het fietspad.

  • Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    error: Content is protected !!