Nieuw fietspad langs Berkheide?

Het al lang sluimerende idee van de gemeente Katwijk om een fietspad langs de noordrand van Berkheide aan te leggen begint nu serieuzere vormen aan te nemen, zo blijkt uit een persbericht van de gemeente van 8 maart.
Het gaat om een fietspad over het tracé van de Verlengde Westerbaan, de geplande autoweg waarvan inmiddels ook de gemeente Katwijk inziet dat die er waarschijnlijk niet gaat komen; ze zijn in elk geval nu bezig een alternatief voor die weg uit te werken, en daarbij past het aanleggen van een fietspad over het tracé van de weg.
Het gaat om de strook tussen de Cantineweg in het oosten en de Laan van Nieuw Zuid in het westen, direct noord langs Berkheide. Die strook is bekend als ‘de hondenuitlaatstrook’ of, beter, ‘de Zandstroom’. Zie het nieuwsbericht van 17 februari 2018 over het beheer dat daar onlangs is uitgevoerd.
In de strook zouden, naast het fietspad, een wandelpad en mogelijk een ruiterpad moeten komen. Er komt een klankbordgroep waarin de ideeën verder worden besproken. De Werkgroep Berkheide zal hierin zijn inbreng leveren.

Op de foto (van 22 november 2017) de heuvel die in het tracé ligt: een toekomstige uitdaging voor de fietser/wandelaar/ruiter.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!