Nieuw boek: COEPELDUYNEN op de kaart

Vanaf volgende week verkrijgbaar bij de lokale boekhandels in de regio voor slechts € 24,95 : Coepelduynen op de kaart. Die titel is niet voor niets gekozen, want dit fraaie duingebied is in geen enkel boek goed belicht. Tot nu dan:

De Coepelduynen, een pareltje aan de Nederlandse kust. Klein maar fijn! Dit spectaculaire duingebied van zo’n 200 hectare geniet bij botanici faam vanwege de bijzondere plantensoorten. En bij vogelaars is het gebied al ruim een halve eeuw bekend als zeldzaamhedenmagneet. Ook in andere opzichten staat het gebied z’n mannetje. Maar de Coepelduynen is bij het grote publiek veel onbekender dan de grotere zussen/broers als Meijendel, Berkheide en de Amsterdamse Waterleidingduinen. Met dit boek willen we het gebied op de kaart zetten en onder de aandacht brengen bij een breder publiek.
Een gebied kan mooi zijn om wat er is, maar ook om wat er juist níet is. Wie midden in de Coepelduynen door de valleien loopt waant zich in een echte wildernis, ver van de bewoonde wereld. Er is geen waterwinning, er mogen geen honden komen en er zijn zelfs geen paden. Vanaf de duintoppen zie je echter rondom oprukkende menselijke activiteiten. Dit boek laat zien hoe bijzonder de Coepelduynen is en hoe kwetsbaar. Aan bod komen planten en dieren, geschiedenis en menselijk gebruik, in woord en in heel veel beelden.

Het boek is binnenkort ook te bestellen via de webwinkel van de Stichting Duinbehoud, waar ook eerdere publicaties van ons te krijgen zijn.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!