Meer aandacht voor de Coepelduynen

De komende tijd zullen we op deze website meer aandacht besteden aan de Coepelduynen: meer vogelgegevens, meer andere info en meer foto’s. Maar hoe moet je dit gebied nu eigenlijk noemen? In Katwijk heet het ‘de Noordduinen’, in Noordwijk wordt het ‘de Zuidduinen’ genoemd, maar dat is een beetje flauw. Het moet iets à la Coepelduynen zijn, maar hoe dan: met c of k, enkelvoud of meervoud, met i, y of ij? Dat zijn al 12 mogelijkheden, en als je goed zoekt vind je ze allemaal. Op bijgaande foto zie je dat Staatsbosbeheer (SBB) twijfelt tussen enkel- en meervoud, en tussen i en y. De Stichting Berkheide Coepelduijnen (SBC) heeft voor de variant met de ij gekozen. En op 112.bollenstreek.nl vind je in een en hetzelfde bericht zowel Koepelduin als Koepelduinen.

Arghhh! Kortom: tijd om een knoop door te hakken: we noemen het gebied voortaan de Coepelduynen. In ieder geval voorlopig. Zolang er geen reden opdoemt om het anders te noemen. Ook al klopt dit niet met de statutaire naam van de SBC (als dat maar geen juridische complicaties geeft), en met de nieuwe borden van SBB.

Pas op: je moet dit gebied natuurlijk niet verwarren met het Koepelduin (ook bekend als Wilhelminaberg en Vlaggeduin), met 37 meter het hoogste natuurlijke punt in Zuid-Holland, gelegen in Berkheide (maar dit terzijde).

Eén reactie - Een reactie plaatsen
  • Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    error: Content is protected !!