Mahonie in de duinen

Af en toe duiken ineens tuinplanten op in het duin. Zo ook de Mahonia (of Mahonie), die ik ken van West Canada, waar het een zeer algemeen kniehoog struikje is, maar je ziet het hier ook in tuinen als sierplant. Een overlever, die weinig eisen stelt aan zijn ondergrond. Familie van de Berberis (Zuurbes), heeft niets met mahoniehout te maken, maar is genoemd naar een Amerikaanse botanicus. Vandaag zag ik een Mahoniastruikje op de grens van kavel 4 en 5, midden in het grijze duin. Misschien moet ik hem er toch maar uittrekken, vooralsnog is dit de enige Mahonia in kavel 4…

 • Miranda Bink -

  Hallo Gerrit, ik zie het in Meijendel ook staan. Navraag bij ecoloog: ‘de soort bloeit nu en valt net iets meer op. De soort is lang op zijn plekje gebleven, maar je hoort overal dat het langzaam aan een probleemsoort aan het worden is.’ Onze beheerploeg heeft al heel wat planten verwijderd bij Waalsdorpervlakte.

 • Ben ter Haar -

  In kavel 13 staat het op enkele plekken vrij massaal. Ook in kavel 2 zijn verspreid een aantal struiken en in de meeste kavels vind je wel Mahonie,gelukkig nog niet dominerend.

 • Een reactie plaatsen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Content is protected !!