Het Groene Hart

Ik word net als iedereen regelmatig bestookt met verzoeken om een petitie te ondertekenen. Geen idee of mijn handtekening iets uitmaakt, ik maak er ook liever geen gewoonte van om een podium te bieden aan belangengroepen op deze site. Milieufederatie vraagt dit keer aandacht voor het opslokken van het Groene Hart door woningbouw. Als probleem valt het eerlijk gezegd momenteel ook weg tegen de afgrijselijke ramp die zich in Turkije en Syrië voltrekt.

En toch steun ik dit initiatief van Milieufederatie omdat ook ik langzamerhand het gevoel krijg dat we opgesloten worden door beton en asfalt. De duinen, het kwetsbare randje van Nederland, worden hoe langer hoe belangrijker voor de leefbaarheid in de Randstad, naarmate onze omgeving volgebouwd wordt, denk hierbij alleen al aan alle recente bouw(plannen) rond Leiden en Katwijk. Die duinen staan niet op zichzelf, er zijn verbindingen nodig met een groen achterland in plaats van stadwijken met betegelde tuintjes.

Net als de Milieufederatie zie ik uiteraard ook dat er woningnood is en dat hier iets aan moet gebeuren, maar eenvoudigweg de polder volbouwen zou de laatste optie moeten zijn. Daarom geef ik hier een link naar een petitie van Milieufederatie, omdat ik het toch van belang vind om tegenwicht te bieden…

Petitie Groene Hart – Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland Petitie Groene Hart

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!