Groot onderhoud aanvoerleiding in noord-Berkheide

In de serie ‘In Berkheide is altijd wat te doen’ nu wat beelden van de renoveren van de aanvoerleiding in het noorden van Berkheide.  Dit gebeurt via een techniek die om onduidelijke redenen re-linen wordt genoemd, waarbij de aanvoerbuis van binnenuit wordt hersteld, zodat de buis niet hoeft te worden opgegraven. Dat scheelt een hoop vergravingsschade. De vergravingen blijven nu beperkt tot de directe omgeving van de putten langs het tracé, dat loopt van het noorden van de parkeerplaats bij het Panbos tot vlak voor het inlaatpunt in het Hoefijzermeer (plas 11); het tracé kruist de dam tussen winning 1 en winning 2.

Op de foto’s (van 19 november) achtereenvolgens: infobord van Dunea; werk bij put t.o. inlaatpunt plas 06 (die het nog doet); en (met bord en met kraan) werk bij put even oost van inlaatpunt plas 11 (die leek uitgeschakeld).

   

 • Joop de Leeuw -

  “Line” betekent niet alleen een lijn, maar ook een leiding. Je legt dus een leiding opnieuw aan, o.i.d.
  De techniek die hier wordt gebruikt zie ik ook “in-line” genoemd worden: een nieuwe leiding aanleggen met een soort kous die je opblaast, die daarmee een soort stevige tweede wand vormt tegen de oude wand. Wordt ook gebruikt bij riolering. Je kunt ook een inspectie in-line doen, allemaal “van binnenuit de leiding”.

 • Ben ter Haar -

  door middel van UV-stralen wordt die ‘kous’ aan de binnenwand bevestigd. Overigens lag/ligt het werk bij de parkeerplaats Pan Bos stil omdat vergeten was een vergunning voor bronbemaling aan te vragen. Ik zag iig bij de parkeerplaats deze week nog geen activiteiten.

 • Een reactie plaatsen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Content is protected !!