Groot en klein onderhoud

Er komen steeds meer en hogere stapels van het gezaagde hout op de parkeerplaats tegenover Duinoord aan de Wassenaarse Slag. Het zaagwerk was eerder klaar dan gepland, waardoor er nu nog geen vrachtwagens beschikbaar zijn voor de afvoer van de parkeerplaats. Daarom wordt nu eerst al het gezaagde hout uit het bos gehaald en op de parkeerplaats gestapeld, voordat het vanaf eind volgende week wordt afgevoerd.

Naast dit groot onderhoud van het Ganzenhoekbos bos wordt er door vrijwilligers ook wat klein onderhoud rond de parkeerplaats gedaan: Duindoorns zijn gesnoeid (ze stonden twee meter hoog strak langs de weg; die lopen wel weer uit), andere struiken zoals Kardinaalsmuts en rozen zijn gespaard.

Ik hoorde van de SBB-ers dat afgelopen zaterdag bijdehante automobilisten de hekken bij de parkeerplaats opzij hadden geschoven en de borden genegeerd om toch op de afgesloten parkeerplaats te parkeren. Dat heeft een stuk of twintig sappige parkeerboetes opgeleverd. Jammer dat ik daar geen foto’s van heb kunnen maken, maar komend weekend weer een kans, hoewel: dan is er nauwelijks nog parkeerruimte beschikbaar.

hout stapels Ganzehoek Berkheide  hout stapels Ganzehoek Berkheide Duinoord  Onderhoud berm Duinoord Ganzenhoek Berkheide

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!