Gedenkwaardige ochtend

Vanochtend met Co weer een ronde gelopen op kavel 4. Hoogtepunt was natuurlijk dat we vanwege Vaderdag na afloop gingen koffiedrinken in de Badmeester met onze eega’s die hiervoor langskwamen… šŸ˜‰ , maar afgezien daarvan was het een ochtend die we niet snel zullen vergeten.

Het begon heel rustig, relatief weinig te horen, Roodborsttapuiten en Graspiepers die in (familie-)groepjes langskwamen, Boomleeuweriken, Braamsluipers, Sprinkhaanzangers, kortom het ‘gewone’ spul. Wel mooi windstil weer, af en toe brak een zonnetje door. Bij het moeras werden we weer begroet door de Cetti’s zanger en vervolgens werden we overal achterna gezeten door deze druktemaker. Leuk, maar dit voorjaar het gebruikelijke beeld.

In het bosje op de grens van kavel 4 en 1 zagen we een tweede ree wegvluchten, maar de verrassing waren 2 reekalfjes die nog wat aarzelend achterbleven, niet wetend of ze moeder achterna zouden rennen of dat ze zich beter konden drukken. Prachtig gezicht,Ā die Bambi’s compleet met witte vlekken (zie de fotogalerij van de zoogdieren, Theo Westra heeft hier een mooie foto van gemaakt).

Kort daarop hoorden we een Havik vreemde geluiden maken. Het had de typische ‘Havikklank’, maar het was niet het normale gekekker. Wellicht zagen we de oorzaak een meter van 50 verder. Ik riep: “Co, een Eekhoorn”, maar bij nadere beschouwing bleek dit een Boommarter te zijn! Tien meter verderop, op een meter of vijf hoogte zat een Boommarter ons strak aan te kijken, terwijl wij door de kijker terugkeken. Na een seconde of wat besloot hij er vandoor te gaan, de dikke staart was als laatste te zien. Onze eerste Boommarter in levende lijve. In 2014 vonden we een drol van de Boommarter op een putdeksel vlakbij, in 2018 lag er een dood exemplaar langs de Wassenaarse Weg (zie fotogalerij Zoogdieren), maar nu dus het echte werk…

Bij de plas langs het moeras hadden we de volgende verrassing: het hele seizoen hebben we geen Krooneend gezien, nu zagen we een vrouwtje met een toog van zeven pijltjes, of pulli van een week oud (van mij mogen ze ook jonge eendjes heten).

Geen foto’s deze keer, maar die had ik al genoeg in het vorige bericht.

EĆ©n reactie - Een reactie plaatsen
  • Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    error: Content is protected !!