Fietspad Zandstroom

Ben stuurde me bijgaand knipsel uit het Leidsch Dagblad van 13 juni 2020, met een impressie van het fietspad (en het wandelpad) dat in de Zandstroom (alias de hondenuitlaatstrook) gaat worden aangelegd, pal noord van het Vlaggeduin in Berkheide.
Het lijkt me verstandig dat er een hek tussen het voetpad en het fietspad wordt aangebracht én goed onderhouden, anders komen er ongetwijfeld onaangename confrontaties tussen fietsers en honden(uitlaters). Verder lijkt het hek rechts (= noord) van het fietspad wat overdreven royaal uitgevoerd. Maar wat me echt een slecht idee lijkt is het aanbrengen van verlichting zoals op de impressie aangegeven. Voor de wandelaars hoeft het niet (er is nu ook geen verlichting, en daar zijn geen klachten over), en de fietsers worden geacht hun eigen verlichting mee te nemen (het doorgaande fietspad van Katwijk naar de Wassenaarse Slag is ook niet verlicht, en daar zijn ook geen klachten over). De beleving van deze nu nog natuurlijk aandoende overgangsstrook tussen bebouwing en het eigenlijke duin zou door verlichting radicaal veranderen en een stedelijk karakter krijgen.

Dus het lijkt me een goede zaak als onze club zich nog even zou buigen over de uitvoering van het fietspad, en ervoor pleit om de verlichting achterwege te laten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!