Droogte in Berkheide 2

Gelukkig is de aanvoerleiding van rivierwater bij Berkenwoude gerepareerd. Nog voor het broedseizoen, wat natuurlijk heel prettig is. Er is een duiker neergelaten in de leiding met een diameter van  1,60 m, en die heeft zo’n 90 m moeten zwemmen om bij de scheur te komen. Vervolgens is daar een rubberen mat aangebracht als een soort stent. Hulde voor duiker Florian natuurlijk, ik zou het Spaans benauwd hebben gekregen in zo’n smalle donkere buis. En nu maar hopen dat Florian goed banden plakken kan, want het voelt wel een beetje aan als lapwerk. Zie dit artikel van het AD.

Gisteren nog even door de sneeuw gebanjerd in mijn kavel (4) om wat foto’s te maken. Er vloog een Bokje voor me op en een mooi gekleurde houtsnip (warmbruin met rood bij de staart). Maar het hoogtepunt was toch wel de Boommarter die overstak door winning 4 (zie twee berichten terug). Voor dat je goed en wel beseft wat er gebeurt is hij al weer weg. Wel een winters plaatje van winning 4 gemaakt, enkele seconden nadat de Boommarter verdwenen was.

 

 • Gijsbert van der Bent -

  Gaaf Joop, het lukt mij maar niet. Je zou toch verwachten dat-ie lekker in Panbos zou zitten. En dan zie jij ‘m in het bijkans open duin.

 • Arend van Duijn -

  Er zijn volop werkzaamheden in duin veel hout en struiken worden er weg gehaald .
  Is dat niet bekend? ik hoor of zie hier niets van ,terwijl het zeer ingrijpend is.
  Dat zijn niet de werkzaamheden bij de muur.

 • Joop de Leeuw -

  Beste Arend: mogelijk dat dit werkzaamheden in de Dichtedel zijn? Zie het bericht van Kees Vertegaal op 12 december over alles wat op stapel staat in het noordelijk deel van Berkheide. Voor de Bendel staat ook een regeneratie op stapel, maar niet meer voor dit jaar.

 • Een reactie plaatsen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Content is protected !!