De laatste keer dit seizoen

Afgelopen zondag deden Co en ik ons laatste rondje op kavel 4. Eigenlijk om te zien of er jonge eenden zouden rondzwemmen en een beetje voor de plantjes. Bij de start werden we getrakteerd op een overvliegende Regenwulp, die even een rondje om ons heen vloog voordat hij verder vloog. Als een voorbode van wat nog zou komen. Als we toen rechtsomkeer hadden gemaakt waren we in niet tot de draad toe natgeregend. Maar dan hadden we al die Parnassia’s gemist die nu stonden te bloeien, in de Kalahari stond hij zelfs massaal, zie hieronder.

Naast het wit van de Parnassia’s was er ook veel geel te zien. We waren helaas wat te vroeg voor de Bitterling, ook zo’n botanisch hoogtepunt, want daar waren veel bloemen nog van in knop. Desalniettemin waren er genoeg bloemen van deze gentiaanachtige te zien. Ook Heelblaadjes stonden massaal in bloei.

Bitterling. Foto: Co Hoogenboom

Heelblaadjes. Foto: Co Hoogenboom

 

 

 

 

 

 

 

Ook leuk was een snoek die roerloos stond in het heldere water van een infiltratieplas. Wonderlijk, die snoeken elke keer gezien worden. Ben ziet er in het winterhalfjaar steevast één in kavel 2, hoewel die misschien inmiddels op de kant gevonden is, zie Het monster van Berkheide.  De snoek die wij zagen was niet zo groot, maar toch 60-70 cm lang. Je vraagt je af waar zo’n snoek van leeft, want je ziet eigenlijk nooit andere grote vissen. Maar als zo’n infiltratieplas droogvalt omdat Dunea het water inlaten noodgedwongen stopt, zie je wat er in de modder spartelt.

Snoek. Foto van een filmpje van Co Hoogenboom

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!