De koffietent exit

Het is even wennen. Gerrit komt met een nieuwtje: Op de plaats waar vroeger de drukbezochte (op zomerse dagen) koffietent stond langs het fietspad door Berkheide ligt nu een kale zandplek. Vijf jaar lang heeft dit gebouwtje “Paviljoen De Duinen”, beter bekend als “de koffietent” leeg gestaan, maar er heeft zich geen nieuwe exploitant gemeld sinds de familie de Ruijter ermee stopte.

Mark en Aurora de Ruijter tijdens het afscheidsfeest van hun paviljoen De Duinen Berkheide.     September 2017 foto: Gerrit van Ommering

Veel herinneringen. Even uitblazen na een telronde achter een biertje, een excursie die eindigde op het terras, even langsgaan na een strandbezoek, helaas verleden tijd.

Werkgroep Berkheide en duinconsulenten van Stichting Duinbehoud bij paviljoen De Duinen. Juni 2015 Foto: Gerrit van Ommering

Het gekke is dat je je achteraf realiseert dat je het gebouwtje nauwelijks op de foto hebt gezet, hooguit als “ongelukje” (zie hieronder), maar nu het weg is, mis je het als herkenningspunt.

De Koffietent, juni 2020. Foto: Joop de Leeuw

 

Maar nu ziet het er dus zo uit. Zoals gezegd, even wennen…

De plek waar de koffietent stond. September 2022. Foto: Gerrit van Ommering.

Eén reactie - Een reactie plaatsen
 • Ben ter Haar -

  Jammer, hierdoor een terr. van de Witte Kwikstaart en één Huismus minder.
  Er lange speurtocht naar een exploitant leverde niemand op en er was grote vertraging bij het verlenen van een sloopvergunning omdat iemand daar een vleermuis had gezien en daarnaar eerst onderzoek moest worden gedaan en er vervangende nestgelegenheid moest komen.

 • Een reactie plaatsen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Content is protected !!