De Grote Katwijk Puzzel …

… en andere dingen die min of meer geheel of gedeeltelijk over Berkheide gaan. De bekende Katwijkse tekenaar Bert van der Meij heeft allerlei dingen getekend die met Katwijk en Berkheide te maken hebben. Zie https://bertvandermeij.nl/spel. Op bijgaande foto zie je De Grote Katwijk Puzzel, waarop allerlei bijzonderheden van Katwijk (dus oer-Berkheide) en omgeving zijn afgebeeld. Rechtsonder staan wat zaken die met het huidige Berkheide te maken hebben, zoals de watertoren, het Vlaggeduin, het sportveld van Quick Boys (waarvan mijn elftal ooit nog eens gewonnen heeft met 34-0, “u leest het goed” – maar dit terzijde; meer details op verzoek), en een stukje Soefitempel. Sterker nog: we staan er zelf ook op, als de mensen die het uitrollen van de nieuwe weg langs de watertoren (lees: de Verlengde Westerbaan) tegenhouden! De tekenaar heeft uiteraard ook zichzelf afgebeeld op een puzzelstukje; zoek de plek in de puzzel!

De puzzel is geïnspireerd op de beroemde chaotische puzzels van Jan van Haasteren, ook bekend van de maffe strip Baron Van Tast Tot Zeveren.

Ik zal ook de andere spel-dingen van Bert van der Meij eens bekijken, misschien zitten daar ook leuke Berkheidedingen bij die het vermelden waard zijn. Bert is ook de tekenaar van de strip Kappie (over een kokmeeuw / kapmeeuw), die verschijnt in de Katwijksche Post. Kortom: een aanrader voor iedere liefhebber van Berkheide en Katwijk.

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!