De Dorendelstraat, een doodlopende zaak?

Bij toeval stuitte ik onlangs op Google Maps op de Dorendelstraat, een doodlopertje in de zuidoosthoek van het Zeehosterrein in Katwijk (eerste twee foto’s). Hé, die straat kende ik nog niet. En die gebouwen op de foto tussen de Dorendelstraat, de Sportlaan en de rotonde, die staan er niet meer. Toen ze er nog stonden waren ze me niet opgevallen als iets wat eens op de foto moest, maar nu ze er niet meer zijn is het toch jammer dat ik er geen beeld van heb gemaakt, hoe lelijk ze waarschijnlijk ook waren. Ja, je gaat iets pas missen als het er niet meer is. Nou ja, niet echt missen, want deze gebouwen hadden weinig charme.

De grondfoto’s laten de situatie zien op 11 december: een rommelhoekje, dat nog opnieuw moet worden ingericht. Hopelijk blijft daarbij ruimte over voor de natuur. En zal de straat daarbij verdwijnen, of wordt hij weer in ere hersteld, met een bordje erbij?

Dorendelstraat Zeehos Katwijk  Dorendelstraat Zeehos Katwijk  Dorendelstraat Zeehos Katwijk  Dorendelstraat Zeehos Katwijk

 

Eén reactie - Een reactie plaatsen
  • Ben ter Haar -

    Volgens de plannen zouden hier 18 woningen gebouwd worden. In de hoek bij de rotonde een appartementengebouw van 8 hoog. De ventweg van de Sportlaan zou worden doorgetrokken en aansluiten op die Dorendelstraat waarmee dit wijkje zou worden ontsloten. Omdat daarmee een mooi stuk duin met zeedorpenvegetatie verloren ging hebben we (SDH en SBC) bezwaar gemaakt. Daarop is vervolgens het plan aangepast. De hele strook oost van het wandelpad blijft nu onbebouwd, het doortrekken van de ventweg vanaf de Sportlaan gaat niet door, er komen 3 of 4 huizen minder en het wijkje gaat nu ontsloten worden via een stuk van die Dorendelseweg. Het appartementengebouw komt er wel, dat zou na onze bezwaren 6 hoog worden, maar blijkt nu toch weer 8 hoog. Wel blijft de bestemming van het gebied natuur/groen. Er komen geen tuinen bij de huizen, wel verhoogde vlonder terrassen.Voorwaar een goed resultaat van onze bezwaren, alleen behaald door onze reputatie en de angst dat wij de uitvoering van de plannen jarenlang zouden traineren of mogelijk zelfs tegen zouden houden. Overigens zijn die gebouwen al zo’n 5 jaar geleden gesloopt. Goed te weten dat er nog steeds niet begonnen is door een RvS beroepsprocedure van omwonenden, waardoor een vertraging van nu al 2 jaar is opgelopen. Ik denk als ze dat geweten hadden ze geen consessies hadden gedaan.

  • Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    error: Content is protected !!