Brittenburg tentoonstelling

Gisteren met Gijsbert van der Bent naar het Katwijks Museum geweest om de tentoonstelling over de Brittenburg te bekijken (zie mijn bericht van twee dagen geleden), en nog wat andere dingen. Leuke tentoonstelling, bijzonder kaartmateriaal, sowieso een leuk museum. Als je het museum bezoekt mag je als Berkheide-liefhebber de zolderverdieping zeker niet overslaan. Voor info over het museum en de expositie zie https://www.katwijksmuseum.nl/nl/agenda/activiteiten/brittenburg-expositie.
Het was erg gezellig: we kwamen diverse bekenden van het museum tegen, en hebben zelfs gesproken met een heuse familie Berkheij.
Bij de foto met de reconstructietekening aan de rivier kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het gebouw op de verkeerde oever is getekend (de toegangsweg kwam vanuit het oosten). Tenzij het zuiden aan de bovenkant ligt, maar dat is wel heel ongebruikelijk. Hopelijk geeft het nieuwe boek over de Brittenburg dat ik heb gekocht meer duidelijkheid hierover.

Eerste foto: de helft van de folder bij de expositie.
Tweede foto: reconstructietekeningen van de oostpoort en het gebouw.
Derde foto: Gijs in gesprek met de familie Berkheij (die uiteraard het boek Bijzonder Berkheide hebben, maar dit terzijde).
Vierde foto: tekening van de ruïnes die rond de 17e eeuw enkele keren zichtbaar waren.

folder expositie Brittenburg Katwijk Museum Limes Romeinen castellum  Brittenburg Katwijk Mueseum limes Romeinen expositie    ruïnes Brittnburg Katwijk Museum expositie limes Romeinen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!