BioBlitz Katwijk 2021

Afgelopen weekend vond de BioBlitz Katwijk 2021 plaats, georganiseerd door het Natuurcentrum Katwijk en Staatsbosbeheer. Iedereen, van kenner tot geïnteresseerde leek, kon meedoen, gewoon door het invoeren van waarnemingen op waarneming.nl.

De organisatie heeft gemeend naast het zien van zoveel mogelijk soorten in het gebied ‘groot Katwijk’ (uiteraard inclusief Berkheide en de Coepelduynen) het educatieve aspect centraal te stellen. Vrijdagochtend 25 juni gingen schoolklassen onder leiding van de boswachter en kenners op stap door Berkheide. Op de Vrieze Wei was genoeg te zien en te vertellen. Zaterdag en zondag namen honderden kinderen deel aan de educatieve speurtocht door het Panbos.

Enkele cijfers verzameld door (uiteraard) Bas van der Burg. Er zijn ruim 1.400 soorten vastgesteld tijden de BioBlitz Katwijk 2021, waaronder 480 plantensoorten, 204 nachtvlinders en micro’s, 148 mossen en korstmossen, 101 soorten vogels, 49 weekdieren, 16 dagvlinders, 14 zoogdieren, 46 bijen, wespen en mieren en 10 soorten paddenstoelen. Volgend jaar weer!

  • Ben ter Haar -

    Goede actie van het Natuurcentrum en SBB. Hier moet toch de volgende generatie duinbeschermers vandaan komen. Volgend jaar SBC/Werkgroep Berkheide als medeorganisator?

  • Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    error: Content is protected !!