Berkheide in de mist

Afgelopen woensdagochtend was ik op kavel 1 om hier de vogels te tellen. Het was koud om 6 uur en er hing een grondmist maar het beloofde een prachtige dag te worden. Ik heb dit kavel lang geleden regelmatig geteld en ik was vergeten hoe mooi ten noorden van Hotel Duinoord is. Weinig water, maar mooie bemoste valleien en was ook geen verrassing dat ik een stuk of vier tapuiten tegenkwam. Er zijn ook nogal wat sporen uit WO II te vinden, zoals kleine bunkertjes. Ik liep al snel tegen zo’n grimmig bouwwerkje aan, dicht bij de Wassenaarse Slag.

Langs de oostkant van het kavel hing de mist over wat lage heuveltjes, een bijzondere aanblik.

Op hetzelfde moment liep René van Rossum in het noorden van Berkheide rond, bij de watertoren. Ook hij fotografeerde de mist, mooier dan ik, en René moest daar natuurlijk wel een vogel bij hebben. Het stipje is een Buizerd.

Foto: René van Rossum. Buizerd in de mist.

 

 

 • D. Kuijt -

  Wat een prachtige foto’s. Ik ben jaloers dat ik ze niet zelf gemaakt heb. Mag ik ze gebruiken om vergrotingen voor in huis te maken?

 • Joop de Leeuw -

  Dank voor het compliment! Al beschouw ik mijn foto als gelukstreffer.

  Mijn foto (de kleine duintjes, de voorlaatste) is met een telefoontje gemaakt en is niet geschikt om te vergroten helaas…
  Als u uw emailadres vermeldt op het contactformulier (dus niet onder dit bericht, anders is het voor iedereen leesbaar), dan geef ik dit door aan de maker van de laatste foto. Ik weet niet of hij de foto wil delen, dat moet nog blijken,
  Vr. gr., Joop de Leeuw

 • Een reactie plaatsen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Content is protected !!