Berkheide En Plein Air

De kunstschildersweek ‘Katwijk En Plein Air’ is al lang afgelopen. Bijgaande foto’s geven echter aan dat Berkheide niet alleen voor natuurfotografen maar ook voor natuurschilders een prachtig onderwerp is en blijft. Terwijl het prachtige herfstweer van de laatste weken zorgt voor ideale omstandigheden om in de open lucht te schilderen. En plein air dus.

Het officiële ‘Katwijk En Plein Air, schilderen aan zee’ vond plaats van 27 juni tot 4 juli. Tot en met 27 september bestaat nog de mogelijkheid om de expositie te bezoeken van de schilderijen die zijn gemaakt door de 15 deelnemende schilders, in het DUNA-atelier, in de zeereep van Katwijk ter hoogte van de vuurtoren. Het DUNA-atelier is geopende van vrijdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

De meeste schilderijen zijn te koop. Opvallend dit jaar is het aantal duingezichten, zowel van Berkheide als van de Coepelduynen. Dus grijp je kans als duinliefhebber!

Ook goed om te weten is dat het Katwijks Museum recent het schilderij ‘Strandgezicht met viskopers te Katwijk’ heeft aangekocht. Op het schilderij van de beroemde Jan van Goyen (1596-1656) is de visverkoop op het strand te zien, met op de achtergrond het silhouet van Katwijk als dorp in de duinen. Ja, en plein air is letterlijk al eeuwen oud. Het schilderij is vanaf 22 september te zien in het Katwijks Museum in de Voorstraat van Katwijk aan Zee.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!