Avimap in het veld(2)

Een paar dagen geleden heb ik bericht over updates van Avimap, en dat als gevolg van die updates je moet kiezen voor “BMP Berkheide” i.p.v. LiveAtlas. Vanavond zond Sovon een live instructiefilmpje via YouTube uit waarbij je vragen kon chatten.
Ik heb uitgelegd wat ons probleem is, ze zullen ernaar kijken. De YouTube-presentatie van Gerard Troost is hier terug te zien. Nogmaals een aanrader, met name het gedeelte over BMP natuurlijk. Gerard verschijnt in dit filmpje pas na een minuut in beeld, het ligt dus niet aan je computer šŸ™‚ .

EĆ©n tip in het bijzonder viel me op. Iets waar ik al lange tijd naar zocht en wat verbluffend eenvoudig blijkt te zijn. De lijst van soorten die je ziet als knoppen onderin, wordt bepaald door wat je het jaar ervoor hebt gezien. Dat is natuurlijk prima, maar wat nu als je dit jaar bij elk bezoek die Cetti’s zanger hoort, maar je moet ‘m iedere keer via de puntjes kiezen. Stel je voor, je hebt “WinTal” (Wintertaling) als standaard knop en deze gebruik je zelden of nooit, dan kun je het volgende doen:

  • Druk op de knop “Wintal”,Ā  houdt deze even vast en er verschijnt een soortenlijst.
  • Kies de Cetti’s zanger en de Wintertaling wordt vervangen. Let op, de Cetti’s zanger komt wel op een andere plek in de lijst want er wordt alfabetisch gerangschikt.

In de afbeeldingen hieronder: als je de Cetti’s zanger wil kiezen klik je volgens “de oude methode” op de puntjes rechtsonder (1), maar je kunt ook een andere knop ingedrukt houden, bijvoorbeeld “Wintal” (2), kies de Cetti, en je krijgt de soort in de lijst (3).

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!