Avimap in het veld

Een berichtje speciaal voor de tellers die wekelijks het veld ingaan, gewapend met tablet of smartphone, om de broedvogeltelling te doen:

Ik heb weinig gehoord over het afgelopen weekend, maar ik geef het maar voor de zekerheid mee over AVIMAP voor de tablet/telefoon: AVIMAP doet aan updates, net als de andere apps op je tablet/telefoon, laat die ook gewoon hun gang gaan, want hiermee worden bugs opgelost als het goed is (sommige mensen zeggen dat er andere geïntroduceerd worden, maar OK). Er is pas een grote update geweest waardoor je met LiveAtlas kan werken in AVIMAP (zie de SOVON-website als je wil weten wat LiveAtlas is)

Een effect van de update is echter wel dat je in het allereerste keuzescherm bij opstarten even moet opletten: kies voor “Selecteer plot” zoals je altijd doet en vervolgens moet je het project kiezen waarmee je wil tellen. Zie hieronder links, en hieronder rechts: DRUK NIET ONGEZIEN OP “START MET TELLEN”.  Bovenin staat namelijk standaard “LiveAtlas” en die moet je niet hebben!

Hieronder links: klik op “LiveAtlas” en kies dan uit het lijstje “BMP BERKHEIDE“, je ziet dan als vanouds je kavel daaronder weer verschijnen, en (hieronder rechts) klik dan op “start met tellen”. Nog even dit:  voor degenen die in het keuzescherm op “Kaart” plegen te klikken i.p.v. “Selecteer plot”: niet meer doen, anders heb je de kaart van “LiveAtlas” te pakken 🙂 …

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!