Aalscholverrecord in Berkheide

De Aalscholverkolonie in noord-Berkheide in kavel 8 begon in 2016 met 4 nesten. Na 48 nesten in 2017 hebben ze nu alle schroom van zich afgeworpen: dit jaar zijn hier 157 nesten geteld.
Samen met de 100 nesten in zuid-Berkheide (kavels1 en 2), en nog wat nesten in een of meer kleine filialen elders zal het totaal aantal nesten in Berkheide nu tegen de 300 lopen: een nieuwe record na het vorige record van 211 (in 2016 en 2017).
Foto’s van 7 mei van de kolonie in kavel 8, rond het Hoefijzermeer. De laatste is vanaf het voetpad naar het Panbos, de andere foto’s zijn vanuit het Jan Parlebos (afgesloten gebied).

 

Eén reactie - Een reactie plaatsen
  • Ben ter Haar -

    Gerrit, een kleine correctie: In 2010 was het eerste broedgeval van de Aalscholver ook in kav. 8 op dat eilandje, dat op de 2e foto is te zien.Dat eiland is nu een stuk kleiner en helemaal kaal gescheten. Maar in 2010 was het nog begroeid en stonden er één dode boom en één armzalig boompje op. In dat boompje was het eerste Aalscholvernest van Berkheide en ja in kav. 8, dus 2016 was niet de start van de Schollevaar in kavel 8 maar 2010.

  • Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    error: Content is protected !!