Stortplaats Berkheide

Op de laatste dag van oktober stuitte ik tijdens een rondje Berkheide op een gevalletje van slordig beheer. Goed dat er valleien worden gemaaid, maar slecht dat het maaisel wordt gedumpt in Dorendel/Vrieze Wei. Weliswaar tijdelijk, maar als je het een paar dagen laat liggen ben je bezig een brandnetelkwekerij op te zetten, en dat kan niet de bedoeling zijn.
Op de eerste foto is op de voorgrond een eerdere, inmiddels ontruimde stortplaats te zien. Waarom wordt het nieuwe maaisel niet gestort op deze plek , die toch al verpest is? Of, veel beter: waarom wordt/werd het maaisel niet gestort op het nu leegstaande parkeerterrein van camping Zuidduinen? Of op het gemeentelijke parkeerterrein naast de Soefitempel? Met wat goede afspraken met de beheerders van deze parkeerterreinen is dat vast wel te regelen.

   

 • Ben ter Haar -

  Gerrit, op deze plek wordt het gras al vele jaren verzameld voor het afgevoerd wordt. Ik denk al zolang ze er maaien. Ook wordt deze plek gebruikt voor de opslag voor de schelpenpaden. En op deze plek heeft bij het 10-jarig bestaan van de Werkgroep Berkheide (erg lang geleden dus)ook de tent gestaan vanwaar we de excursies organiseerden.
  Botanisch inderdaad geen goede plek, maar brandnetels heb ik er nog nooit gezien. Ik heb meer problemen met het jaarlijks maaien.

 • Gerrit van Ommering -

  LAATSTE NIEUWS: Op dinsdag 6 november merkte ik dat het maaisel al weer was afgevoerd. Dat is snel, en het was ook netjes gedaan: er was niets meer van de voormalige stort te zien. Goed werk!

 • Een reactie plaatsen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Content is protected !!