Maaien

Afgelopen dinsdag 27 november zijn de Kliplandjes langs de Wassenaarse Slag gemaaid (zie eerste foto). Het maaisel werd verzameld in een meerijdende stortkar en is direct afgevoerd.
Hoe anders gaat het soms in Berkheide. Hier zijn diverse landjes al een maand of langer geleden gemaaid, wat voor het verschralen wel zo goed is. Maar het is niet zo goed dat op diverse plekken het maaisel is blijven liggen (of zelfs gestort?), zoals bij de Drie Landjes en de landjes zuidwest daarvan langs het voormalige ruiterpad. Op die plekken (zie andere foto’s, van 21 december) ligt nu een rottende laag maaisel van soms wel 10 centimeter dik. Even schrapen met je voet en je kunt een ‘leuk’ hooibergje maken. Hier wordt een brandnetelkwekerij opgezet! Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Het zou goed zijn als het niet-afgevoerde maaisel alsnog wordt afgevoerd, en wel zo snel mogelijk (het ligt er al een tijdje).

Toelichting foto 2 t/m 4:
* foto 2: zuidrand met de Drie Landjes, met een 10 centimeter dikke laag niet-afgevoerd (en gestort?) maaisel. Ik heb voor de duidelijkheid een paar hoopjes gemaakt.
* foto 3: oostrand van valleitje met Addertong. Ook hier is maaisel niet afgevoerd (en gestort?). Hoopje voor de duidelijkheid.
* foto 4: langs het voormalige ruiterpad zuid van het Addertonglandje met slecht uitgevoerd maaiwerk: te hoog gemaaid, te veel maaisel achtergelaten. Ook hier een hoopje van mijn hand als bewijsstuk A.

Kliplandjes maaien Wassenaarse Slag  Maaisel Berkheide Drie Landjes  maaisel Berkheide  maaien slecht Berkheide

Eén reactie - Een reactie plaatsen
  • Joop de Leeuw -

    Dit is wel raar Gerrit. Als de valleien van de Kalahari gemaaid worden blijft het maaisel ook niet liggen. Ik maak me wel zorgen om met name de plek met Addertong op deze manier. Dit kan niet de bedoeling zijn lijkt me …

  • Een reactie plaatsen

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    error: Content is protected !!