In Berkheide is plenty te doen

Vorige maand is door Dunea gestart met het project Plenty, gericht op modernisering en verregaande automatisering van de winmiddelen in Berkheide. Daartoe zal in gebouwtjes en putten de ICT worden aangepast. Het is een groot project, dat pas na het broedseizoen 2019 wordt afgerond. Toch zal de invloed op het terrein beperkt blijven, want het meeste gebeurt van binnen. Het meest opvallend zullen de generatoren zijn, zoals op de eerste twee foto’s (bij het ‘transformatorhuisje’ langs Winning 2), die tijdelijk de stroomvoorziening verzorgen. De derde foto is aan de kop van Winning 1, de put van de laatste foto ligt tegenover plas 6 langs het schelpenpad.
Er wordt niet overal tegelijk gewerkt, de werkzaamheden zullen zich over het terrein verplaatsen. Ben ter Haar en ik zijn door Dunea geïnformeerd over het project, en we hebben een overzicht van de geplande werkzaamheden.

Alle foto’s van 31 oktober.

generator transformatorhuisje plenty Berkheide Winning 2  generator plenty Berkheide Winning 2  Winning 1 Berkheide  put Berkheide

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!