Dunea infiltreert!

Dunea infiltreert! Sinds 1940 water in Berkheide. Sinds enkele jaren in Stichting Duinbehoud, in de persoon van de nieuwe voorzitter Piet Jonker, voormalig directeur van Dunea. In de Nationale Parkenwereld, in de vorm van het zelfbenoemde Nationaal Park Hollandse Duinen. In het recente winternummer van het tijdschrift Duin, in de vorm van een advertorial van Dunea die overkwam als redactionele bijdrage. En sinds vandaag ook in de website van de Werkgroep Berkheide, via een nieuwsbericht (zie http://www.vwgberkheide.nl/wordpress/nog-even-een-balletje-opgooien/) met een filmpje waarin wordt gesuggereerd dat het verwachte droogvallen van 70% van de plassen geen negatief effect heeft op de natuur.

Het zal duidelijk zijn: ik ben niet zo enthousiast over de PR-acties van Dunea, die zijn gericht op het verder verankeren van de waterwinning in Berkheide, Meijendel en Solleveld. Ook al neemt Dunea zijn taak als duinbeheerder serieus, en doet Dunea veel goede dingen: de waterwinning in de duinen is nog steeds DE grote natuuraantaster. Sorry Hans!

Dunea filmpje BAL  Dunea flmpje BAL

 • Joop de Leeuw -

  Ik snap je scepsis, maar die opmerking over Piet Jonker is niet relevant; je kunt Dunea hier niet zonder meer beschuldigen van een infiltratieactie…

 • Gerrit van Ommering -

  Ik constateer slechts dat de voormalige directeur van Dunea nu voorzitter is van DUinbehoud, en dat daarmee waterwininvloed bij Duinbehoud is binnengesijpeld. De aanduiding ‘infiltreren’ is dan natuurlijk een toepasselijke woordspeling, ook al neem ik niet aan dat déze infiltratie een vooropgezet plan van Dunea was.

 • Een reactie plaatsen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Content is protected !!