Help, we moeten helm planten

Het viel me enkele maanden geleden al op. Zand uit de Coepelduynen komt de binnenduinrandhelling achter de Berghstichting afzakken. De bomen staan in het mulle zand, en het voetpad (elders normaal donker van platgelopen bladeren en aarde) is al met stuifzand bedekt. Benieuwd wat voor stuifpan hier achter zit. Mag met de hond het duin niet in… 😉

 

 • Joop -

  Ben ik ook wel benieuwd naar Gijs. Ben en ik inventariseren het achterliggende (voorliggende?)duin, dus daar moet een mouw aan te passen zijn.

 • Joop -

  De Van der Bergstichting ligt er vlak achter, de ESTEC ligt een stukje zuidelijker. Maar ook zij hebben flinke verstuivingen voor de deur.

 • Ben ter Haar -

  Toen Joop en ik daar de eerste keer kwamen stelden we al vast dat hier vandaag of morgen problemen zouden ontstaan. Zeker bij de Estec met z’n fijngevoelige apparatuur op de daken. Misschien is een randje dennen langs de rand inplanten een oplossing. Sluit aan bij de paar dennen die daar al staan en samen moet dat in staat zijn het stuifzand tegen te houden en het oprollen van de binnenduinrand tegen te gaan.

 • Een reactie plaatsen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  error: Content is protected !!